De ontvangst van Jan en Marjan bij CAMRAS was echt OVERWELDIGEND!!!

De ontvangst van Jan en Marjan bij CAMRAS was echt OVERWELDIGEND!!!

Zo dan!

Even regenereren op de camping “De Leuvehoeve” in Vuren.

Wat hebben wij met z’n allen een DIJK van een weekend mogen beleven, de ontvangst van Jan en Marjan bij CAMRAS was echt OVERWELDIGEND!!!

Daarnaast hebben wij een fantastische rondleiding gehad van Jan en Marjan, die ons in 2 groepen verdeelden en wij om beurten een rondleiding kregen in de schotel ruimte/cabine en/of een lezing/presentatie mochten ontvangen over het ontstaan en de historie van de Radiotelescoop.

MEGA interessant allemaal, voor een ieder wat wils en na afloop een lekker drankje kunnen doen en een hapje kunnen eten in “De Bospub” nabij de Radiotelescoop.

De oorsprong van deze excursie dateert al enige maanden terug, toen wij van Jac. de Bruijn (PA3DZL) een lezing EN demo mochten ontvangen van een EME verbinding, die werd gedaan bij het Scoutinggebouw van APV in Gorinchem.

Toen werd door Jac al een opmerking geplaatst, dat wellicht een bezoek aan de Radiotelescoop in Dwingeloo een hele mooie uitstap zou kunnen worden, waarna ik de touwtjes aan heb getrokken en er achter kwam, dat één van de touwtrekkers niemand minder was dan Jan van Muijlwijk (PA3FXB) uit Veendam.

Jan heeft zijn roots liggen in deze regio en is ook jaren lid geweest van de VERON afdeling A16 – Gorinchem.

 

Carpool naar Dwingeloo

Wij hebben een groepsapp in het leven geroepen, waarin kon worden afgesproken hoe wij met elkaar konden carpoolen naar Dwingeloo, waar heel dankbaar gebruik van is gemaakt.

Maar liefst 25 (!) Personen hadden zich opgegeven om deze excursie mee te maken, daarmee was een mijlpaal bereikt.

ZEKER nadat ik een oproep had gedaan om twee radiovrienden uit Tiel en Utrecht mee te laten nemen, die zelf geen mogelijkheid hadden tot vervoer naar de Radiotelescoop

Hulp werd aangeboden door maar liefst 2 radioamateurs, te weten Chris (PD7DJC) en Jaco (PD0TX), die respectievelijk Piet (PD2HPE) en Paul (PE1HAU) mee wilden nemen naar Dwingeloo….. ABSOLUUT een KERS op de taart!

 

Hapje en drankje achteraf in “De Bospub”

Tijdens de excursie kwam het idee op om – nadat wij de rondleiding(en) hadden doorlopen bij CAMRAS – een hapje en een drankje konden doen. Hiervoor is gekozen bij “De Pospub” nabij de Radiotelescoop, waarbij we een lekker koud drankje konden nuttigen en nadien heerlijk hebben gegeten.

Tot slot wil ik jullie ALLEMAAL enorm bedanken voor jullie deelname, zonder jullie zou er GEEN excursie zijn geweest, daarom mijn hartelijke dank voor jullie allemaal.

De foto’s, die zijn gemaakt voor Marjan, de vrouw van Jan en , waarin foto’s zijn opgenomen, die Jan en zijn vrouw Marjan hebben gemaakt van onze trip in Dwingeloo komen binnenkort beschikbaar op de website van PI4GAC evenals de individuele foto’s welke ik mocht ontvangen.

Hopend jullie hier allen voldoende mee te hebben geïnformeerd, nogmaals mijn HARTELIJKE dank allemaal.

Gert (PA9F)

Voor foto’s van deze excursie KLIK HIER

Een filmpje van PE1SAY over EME demo tijdens de excursie KLIK HIER

Reacties zijn gesloten.