PA70GAC vanaf de toren

PA70GAC vanaf de toren

Vanaf de rivier is de kerktoren al te zien in de verte, hoog steekt hij boven de overige bebouwing uit. En daarboven in die toren is een tijdelijk zendstation gevestigd. Het 70 jarig jubileum van de Veron Afdeling A16, de Gorkumse Amateur Club is de aanleiding om dit op grote hoogte op te bouwen.

Vanmorgen in alle vroegte is na een grondige voorbereiding het bestijgen van deze toren aangevangen. Bepakt en bezakt met allerhande apparatuur werden de 256 treden bestegen terwijl het nog om het vriespunt is. Snel werden alle antennes gemonteerd en aan de balustrade vastgezet, en een uur of anderhalf later worden de eerste uitzendingen ontvangen op 145.350 MHz, CQ CQ  CQ dit is PI70GAC PA70GAC het clubstation van Veron A16 geeft een algemeen CQ aan 2 meter.

Al snel wordt er gereageerd om deze special call te werken om zo de QSL kaart te bemachtigen welke deze verbinding bevestigd.dsc02218 Ondertussen is het zendstation al enkele uren in bedrijf als ik via de Langendijk en de Kerksteeg in de richting van de toren loop. De toren komt weer in het zicht, en de antennes op de omloop zijn goed te zien.

Enige tijd later kom ik bij een klein deurtje waarachter een natuurstenen trap begint welke uiteindelijk zal eindigen op de omloop van de toren en tegenover een ruimte onder de torenspits waar men de apparatuur heeft opgesteld. Twee bedienplaatsen met elk een  computer om de gewerkte stations te loggen zijn bemand en er worden verbindingen gemaakt op H.F. en VHF. Naast de operators zijn er ook een aantal leden van de vereniging aanwezig om af te lossen achter de zenders of alleen maar hand en spandiensten te verrichten.

Gelukkig is het windstil, want her en der zitten er open ruimtes in de dikke muur waar geen glas in zit. Een aardige bijkomstigheid is het prachtige uitzicht over de stad en de wijde omgeving op deze hoogte, al is het jammer dat het niet geheel helder weer is zodat de kerktoren van Woudrichem in de verte in nevelen gehuld is.

Dat men ons niet vergeten is wordt duidelijk als er mede amateurs naar boven komen met gevulde koeken en gebakken vis, wat natuurlijk uitermate op prijs wordt gesteld. Belangstelling van de pers is er ook deze morgen weer, en we kijken uit naar de kranten welke komende week worden uitgebracht. Ik denk dat er weer een prachtig evenement op poten is gezet, wat ruime belangstelling kreeg in de plaatselijke en regionale media en waarbij we natuurlijk iedereen bedanken die hieraan een steentje heeft bijgedragen. We bedanken natuurlijk in de eerste plaats de radio operators welke vanaf de diverse locaties dit afgelopen jaar de verbindingen gelegd hebben, en al diegenen die achter de schermen op enige wijze er voor gezorgd hebben dat dit jubileumjaar een groot succes is geworden.

dsc02225dsc02230dsc02236

Voor alle foto’s klik HIER

 


Reacties zijn gesloten.