Radioshack A16 update 26-10-2016

Radioshack A16 update 26-10-2016

Vandaag was het weer een klusdag aan de toekomstige radioshack bij het Unifil Museum in Gorinchem. Zo rond een uur of elf was Hugo (PA5PHO)daar aanwezig samen met Piet (PD0HYD) en wat later kwamen ook Marcel (PD2MZ) en Ewoud (PD3WDK) een handje uitsteken.

De bedoeling was om de bovenste beplating van de bak te slijpen omdat deze onder de dakplaten was bevestigd. Omdat we het dak niet wilden beschadigen was dit de enige optie, en een en ander verliep zonder al te grote problemen. Hugo hield zich bezig met het verwijderen van obstakels waar wij last van konden krijgen bij het inleggen van een nieuwe stalen vloer. En Piet was druk met het ontroesten van de opbouw.

Nadat de beplating er af was werd alle isolatie verwijderd en opgeborgen. Of we die weer gaan gebruiken is nog de vraag, maar in ieder geval hebben we er geen last van bij het inlassen van nieuwe stukken in de kokerbalken van de opbouw. We zijn vandaag op een punt gekomen dat het sloopwerk afgerond is, en de restauratie kan beginnen.

De molenaar kwam ook nog even langs en was bezig met het inmeten van de nieuwe tafel welke er in moet komen. Daartegenover komt er een bank te staan waarop geïnteresseerden plaats kunnen nemen als er vanuit de radioshack gewerkt wordt. Al met al was het weer een welbestede dag en nadat we nog wat gedronken hadden keerden we huiswaarts.

dsc02148dsc02122dsc02125dsc02134
Deze fotos zijn aanklikbaar

De gemaakte foto’s zijn weer achter de vorige geplakt en HIER te bekijken

 


 

Reacties zijn gesloten.