Radioshack A16 update 22-10-2016

Radioshack A16 update 22-10-2016

Vandaag zijn we met een flinke groep actief geweest rond de restauratie en we kunnen melden dat we flinke vorderingen gemaakt hebben. Hoe meer roest, hoe meer volk. We zijn vandaag wel met 6 man en 1 vrouw bezig geweest aan de PI4GAC shack in wording.De grootste klappen zijn echter in de ochtend al gemaakt door door Ewoud PD3WDK, welke met een gigantisch slagijzer de stootstrippen aan de buitenzijde met vastzittende schroefjes en al wist te verwijderen.

Vervolgens heeft Piet de rechter buitenplaten losgebikt met een staalbeitel. Vervolgens kwam Marcel PD2MZ, toen verscheen Ron PD0NUD en even later Gert PA9F, Thea en Wim PD2CDF. Met vereende krachten is toen de laatste stootstrip en twee platen aan de linkerzijde verwijderd. Ook het laatste stuk houten vloer is binnen eruit gehaald, waarna Marcel en ik het laatste stuk verroeste stalen vloer verwijderd hebben. Als laatste is met vereende krachten het kabel invoerpaneel losgekoppeld, losgebout en verwijderd.

Toen zijn we in de CADI nog even gezellig wat gaan drinken.  Zo zijn we in 1 dag enorm opgeschoten, want vele handen maken licht werk.  73’s, Hugo PA5PHO.We kwamen we er achter dat de bovenste zij platen er afgeslepen moeten worden. Deze zitten onder de dakplaten gestoken en die willen wij laten zitten. Ook zijn er gedeelten van de zij profielen in slechte staat zodat ook daar nieuwe delen in gemaakt moeten worden. Dit gaat gebeuren voordat het frame van de bak een verfbehandeling gaat krijgen. Alles verloopt nog steeds volgens plan en we hebben er zin in!Inmiddels zijn ze van de D.T. ook begonnen met de restauratie van de truck wat ook nog een hele klus gaat worden.

dsc02078dsc02101 dsc02083dsc02110   dsc02114

De gemaakte foto’s zijn weer achter de vorige geplakt en HIER te bekijken


Reacties zijn gesloten.