Special Call gedurende de feestweek in Molenaarsgraaf 1994

Special Call gedurende de feestweek in Molenaarsgraaf 1994

 

In 1994 bestond het dorp Molenaarsgraaf 750 jaar.

Ter gelegenheid daarvan heb ik samen met een aantal amateurs uit de R16 het special eventstation PA6MGF in de lucht gebracht gedurende de feestweek in Molenaarsgraaf.

Deelnemende amateurs waren

Ad – PA3GFT

Marc – PE1PZU

Jan – PA3FXB

Dan – PA3FEG

Robert – PE1OHP

 

De totstandkoming van PA6MGF – Molenaarsgraaf 750 jaar 1994

 

In het voorjaar van 1994 verscheen er op het pakketnetwerk een bericht van Jan v Muilwijk – PA3FXB uit Veendam.

Deze was geboren in het plaatsje Molenaarsgraaf. En omdat Molenaarsgraag samen met Brandwijk in 1994 het 750 jarig bestaand wilde gaan vieren met een feestweek.

Leek het Jan – PA3FXB leuk om hiervoor een special event station in de lucht te brengen. Samen met Marc Duiker – PE1PZU en heb ik (Robert – PE1OHP) contact gezocht met Jan om zijn plannen door te spreken en te kijken wat wij hier in Regio 16 konden doen. Met deze plannen zijn wij naar het bestuur van de Veron Afd Gorinchem gegaan en na wat aarzeling was men gematigd enthousiast.

Namens het bestuur nam Dan Miller PA3FEG (penningmeester) deel aan dit event. Via de afdeling werd de special call PA6MGF aangevraagd en er werd een klein budget beschikbaar gesteld.

Van de organisatie van de feestweek kregen wij ook sponsorbijdrage. Zodat we dit gehele evenement zonder erg veel kosten voor de afdeling konden houden. Jan PA3FXB had goede contacten met de organisatie en die heeft dit gedeelte voor zijn rekening genomen.

Marc PE1PZU heeft de QSL kaarten geregeld.

En na wat oproepen op de huisfrequentie waren er een aantal amateurs bereid om hand en span diensten te verlenen en werd een rooster gemaakt wie gedurende die week aanwezig was om verbindingen te maken.

Van de organisatie hadden we een “pipowagen-schaftkeet” beschikbaar gekregen aan het begin van het terrein, zodat wij als afdeling niet gemist konden worden door de bezoekers en toeschouwers die naar het feestterein achter cafe “Boerenklaas” aan de Gijberlandsedijk 42 in Brandwijk. Marc en ik hebben ook nog een zendamateur uit Brandwijk benaderd, deze was al jaren niet meer radioactief maar wilde toch helpen. Deze amateur had nog een steigerpijp van 6 meter beschikbaar om een antennemast te maken.Het vervoer van deze steigerpijp was nog een huzarenstukje. Want hoe krijg je zo’n pijp 3 km verder bij cafe Boerenklaas? Nou de man wist wel raad, onder de autogebonden stak hij aan beide kanten maar een meter uit.

We waren actief op 2 en 70 cm en op HF wat voor het grootste deel door Ad van Buuren – PA3GFT in CW verzorgd werd.

Na afloop hebben PE1PZU en PE1OHP de logs verwerkt en de QSL kaarten verstuurd en beantwoord.

Met dank aan Robert Pauw PA3RGP voor het sturen van deze informatie.

 

Bijgaand een aantal QSL kaarten ontvangen via dit evenement.

Om de kaarten te bekijken klik HIER.

Met vriendelijke groet,

Robert

PA3RGP – Leerdam


 

Reacties zijn gesloten.