Veel interesse voor lezing over de luchtvaart

Veel interesse voor lezing over de luchtvaart

Het was druk bij de lezing welke Eef van Walsum (PD3EEF) bij de Gorinchemse Amateur Club presenteerde.dsc02039Zo rond de 40 personen waren naar de Kadi van de D.T. gekomen om deze lezing over de luchtvaart te volgen, waaronder zelfs een amateur uit Frankrijk, en ook enkele vliegeniers welke lid zijn bij onze afdeling.

Deze lezing was breed opgezet en verhandelde een scala van luchttechnische zaken welke werden afgewisseld door interessante verhalen uit de vliegwereld.Een deel ging over hoe alles functioneerde tijdens een vlucht, maar ook kwam het uitgebreid ter sprake wat er bij diverse crashes was mis gegaan en wat de oorzaak hiervan was geweest.dsc02035Dit bleken niet altijd hele grote dingen te zijn, maar deze hadden wel grote gevolgen met verlies van honderden mensenlevens.

Ook kwam de militaire luchtvaart aan bod en een gedeelte van de radiocommunicatie.De avond vloog voorbij, en verschillende zaken kwamen niet meer aan bod wegens tijdgebrek. Hierdoor werden verschillende interessante onderwerpen welke raakvlakken hebben met de zendamateurs zoals aanvliegroutes en bakens niet behandeld en kijken wij uit naar een vervolg op deze avond.

dsc02037Nadat Eef was bedankt voor deze interessante lezing,  en de gebruikelijke doos met echte Gorkumse zoute bollen en een enveloppe in ontvangst had genomen werd onder genot van een sapje nog even nagepraat aan de bar.Ewoud, PD3WDK


Reacties zijn gesloten.