Voortgang Radioshack Veron A16 – 5 Oktober 2016

Voortgang Radioshack Veron A16 – 5 Oktober 2016

dsc02018Vandaag 05-10-2016 waren Marcel (PD2MZ), Gert (PA9F), Hugo (PH5PHO), Piet (PD0HYD)en ondergetekende (PD3WDK) bij de D.T. aanwezig voor het werk aan de toekomstige clubshack.In de achterste ruimte van de container, wat in de toekomst het magazijn annex reparatieruimte moet worden moest de houten vloer er uit.

Voor dat zover was moest eerst het aldaar liggende zeil worden verwijderd, en wel op zodanige manier dat het na de vloervernieuwing weer te gebruiken zou zijn.Dit was een heftige klus waaraan Hugo en Marcel hun handen vol hadden, Onder de houten vloer kwam de beplating tevoorschijn welke ook op sommige plaatsen doorgeroest was.In overleg met de mensen van de D.T. werd besloten dat deze beplating ook vervangen zou worden.

De ruimte waar de shack gevestigd gaat worden bleek de vloer op sommige plaatsen nog kogelhard, maar op andere plaatsen was deze ook aan vervanging toe. Hiervoor moest ook eerst het zeil er uit, een klus waar Hugo, Gert en Piet zich mee bezig hebben gehouden.

Een zware transformator werd uitgebouwd, en de vele tetsen waarmee het zeil was vastgespijkerd moesten verwijderd worden.Ondertussen was door Hugo en Marcel ook een begin gemaakt voor het verwijderen van de beplating aan de buitenzijde van de bak. Deze zit opgesloten onder geschroefde strippen, en ook hier was het geen gemakkelijke klus om de zelftappers er uit te krijgen. Met behulp van een slagschroevendraaier lukte het om een begin te maken, maar daar bleef het bij nadat het bitje sneuvelde.Goed gereedschap bleek dus niet het halve, maar het hele werk , en dit verhaal wordt vervolgd.

Door ondergetekende werden weer een serie foto’s gemaakt welke achter de vorige geplaatst zijn om zo een compleet overzicht van de werkzaamheden te krijgen, en een handleiding voor de terugbouw hoe alles gezeten heeft.Hubert (PD2HAD) kwam ook nog even langs met een antenne voor de repeater, welke gedurende de werkzaamheden bij de DT wordt uitgeluisterd voor eventuele vragen.Marcel had ook nog een klusje aan de antennes van Ernie (PD0ECD) te doen, en was dus wat eerder vertrokken bij de D.T.Al met al weer een drukke middag.

Link naar de foto’s

Reacties zijn gesloten.