Vossenjacht PI4GAC

Vossenjacht PI4GAC

Op deze zondag werd weliswaar iets verlaat de traditionele nieuwjaarsvos gereden. De organisatie had dit jaar voor een enigszins vernieuwde aanpak gekozen. Een verwarmde locatie was een welkome wijziging in het programma waar ook de afterparty werd gehouden.

Om kwart voor 10 waren we bij  scouting A.P.V.  gebouw aanwezig om de ronde van Gorkum en  de afterparty voor te bereiden. Dat dit op de goede plek was bleek later omdat Marcel hiervan After Party Vossenjacht aankoppelde.

 De antenne werd opgebouwd en de zender gereedgemaakt voor de uitzending op 145.350 MHz.

 Zo rond half elf kwam de Vossenzender in de lucht welke werd bemand door Willem PA3KYH en Bob PA3CGE op een frequentie van 144.600 MHz.Het signaal was in Gorinchem een beetje wisselend te ontvangen en lag tussen een S2 en S3.

Diverse koppels reden al peilend naar de vos toe en ondertussen was de Ronde van Gorkum gestart. Het was rustig met de inmelders omdat  men aan het vossenjagen was. Een andere oorzaak was de lagere opstelling van de antenne zodat verdere stations ons niet konden horen buiten een straal van ongeveer 30kilometer.

Voor dat de ronde begon bleken er al 4 vossenjagers bij de vos aangekomen, doch om de rest niet te ontmoedigen hielden we dit in de ronde geheim.

Om 12.00 uur ging de vos uit de lucht en werd de locatie bekend gemaakt van de rondeleider.

Nadat iedereen daar verzameld was en voorzien was van koffie en soep werd om 13.00 uur door de vos de uitslag bekend gemaakt en konden de door de Fa DILE gesponsorde prijzen worden uitgereikt. We bedanken  de Fa DILE voor de ter beschikking gestelde prijzen.

1             PD0NUD

2             PD3JO

3             PA8W / PA0TGA

4             PA9F

5             PD1AP PD5CL

6             PD2RDH

7             PA3FYM /PE1PTP

Daar PD3JO al eerder dan PD0NUD op de locatie van de vos aanwezig was, maar zich later meldde in het Fort Bakkerskil waar iedereen die zich daar meldde getrakteerd werd op koffie met appeltaart, kreeg PD3JO de eerste keus.  Ron PD0NUD de 2e keus, en PA8W / en PA0TGA de derde prijs welke zij doorschoven naar plaats 4, en deze schoof hem ook door in de rij zodat deze uiteindelijk geschonken werd aan de organisatie.

 Nadat ook de organisatie nog werd bedankt en in het bijzonder de vrouwen achter de bar werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een sapje.

Daar er een collectebus stond voor een vrijwillige bijdrage in de kosten bleek aan het eind van het evenement dat we precies uit de kosten gekomen waren. We willen dus iedereen hartelijk bedanken voor de donaties.

Zo was er ook nog een weddenschap over het feit of dat Steph mee zou vossen nu hij zich teruggetrokken had van de catering. Degene die zei “die ga je niet zien bij de vossenjacht” dacht dat zeker te weten . Maar ik wist dat Corne PD5CL een afspraak met Steph had gemaakt om dit samen te gaan doen. Dus 2 kisten bier voor WDK.

Ik heb besloten de 2 kisten bier welke ik met de weddenschap heb gewonnen aan de barcommissie te schenken, dit in ruil voor 1alcoholvrije consumptie tijdens de komende afdelingsavonden tot het einde van dit jaar.  Dit leek mij een mooie  constructie waarvan ik zelf het hele jaar plezier heb .

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Alle foto’s kunt u zien op https://photos.app.goo.gl/etCxH4vnFJBswJY29


Reacties zijn gesloten.