Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Clubavond 1 juni 2023

Op donderdag 1 juni 2023 zal de Gorinchemse Amateurclub (PI4GAC) – VERON afdeling A16 haar deuren openen voor haar maandelijkse bijeenkomst.

Op deze avond bent u allen van harte uitgenodigd om onze clubavond bij te wonen, waarin wij maandelijks een item behandelen omtrent onze hobby. Dit kunnen zijn, lezingen, zelfbouw-avonden, onderlinge QSO’s en overige mogelijkheden.

Het ligt in de bedoeling om een (af)bouwavond voor de door onze afdeling bestelde Morserino’s te houden. Uiteraard kan er op deze avond ook onderling een QSO worden gehouden en kunnen ideeën worden uitgewisseld over activiteiten gedurende het komende jaar.

Voor meer informatie (en de laatste updates omtrent onze activiteiten) kunt u kennis nemen van onze website : www.pi4gac.nl waarop wij per maand kenbaar maken wat de plannen zijn voor de komende maand.

Donateur worden van PI4GAC?

De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, ook niet-leden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen en de sfeer te proeven van onze afdeling.

Mocht u zich thuis voelen en vaker langs willen komen hebben wij de mogelijkheid tot donateurschap voor een bedrag van € 12,50 / jaar.

Dit om kosten te voldoen, die gemaakt worden voor het organiseren van de maandelijkse clubavonden en het ondersteunen van de kas.

Alle informatie is na te lezen op onze website https://www.pi4gac.nl/donaties/

Wij hebben voor bezoekers een inpraat station QRV staan op de Gorinchemse Stadsrepeater (PI2GOR), die is te ontvangen op FM 430.0125 MHz (shift +1.6 MHz) met sub-toon van 88.5Hz. (Meer info: www.pi2gor.nl ).

Deze avond wordt  gehouden in ons onderkomen bij de Scouting APV Gorinchem. Deze is gevestigd aan de Sportlaan 4 in Gorinchem.

 


 

Vossenjacht 25 juni 2023

De zomer-jacht is op 25 juni 2023


 

Clubavond maanden juli & augustus 2023 – Zomerstop PI4GAC


 

Excursie naar Dwingeloo (Radiotelescoop CAMRAS / PI9CAM) op 19 augustus 2023

Qua maanstand is alleen 19 augustus 2023 een goede dag.
Dan hebben we overdag redelijk hoge maan.
Op de andere dagen is de maan er overdag niet…

Ik heb de datum genoteerd en een reservering gemaakt in de agenda van de schotel.

Omdat we natuurlijk allerlei kosten hebben om het monument in goede staat te houden vraagt CAMRAS een toegangsprijs van 6 euro p.p.

De ruimte in de meetruimte onder de schotel is niet heel groot en om daar een beetje comfortabel te verblijven is 12 bezoekers per ‘ronde’ op dit moment de grens.
Grotere groepen moeten we dus opdelen in meerdere ‘rondes’.
De andere groep is dan buiten of in de nabijgelegen woning van de vroegere beheerder. Daar hebben we een video over de restauratie.
Kortom we kunnen grote en kleine groepen altijd bedienen.
De lengte van de rondleiding is zeer flexibel.
Ik kan wel een dag over het ding praten….
En het hangt daarom in hoge mate van de interesse van de bezoekers af hoelang het precies duurt.
Ik hoor wel of het allemaal gaat lukken op 19 augustus en met hoeveel jullie komen en hoe laat jullie aankomen.
Ik verheug me erop jullie te kunnen ontvangen!

73!
Jan
PA3FXB


 

Clubavond 7 september 2023 – ZELFBOUWPROJECT  Bloempot anenne door Willem (PA3KYH)

Verdere informatie wordt nog verstrekt.


Op 3 oktober is er een Lezing Wil Brinkman over de VRR                                    (Vereniging Repeaters Rotterdam)

De Vereniging Repeaters Rotterdam (V.R.R.) heeft drie repeaters in beheer op het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) in Rotterdam. Aan deze repeaters wordt regelmatig onderhoud gepleegd en er worden verbeteringen en uitbreidingen aangebracht. Dit belooft een interessante lezing te worden over het wel en wee van deze repeaters.