Vossenjachten

Vossenjachten

Nieuwjaarsvos PI4GAC zondag 12 januari 2020

Op zondag 12 januari 2020 zal de Gorinchemse Amateur Club (PI4GAC) zijn Nieuwjaarsvos  weer in de lucht zetten.

Wijziging in de manier van starten

Om iedereen gelijke kansen te geven heeft de organisatie besloten een en ander aan te passen in de manier waarop gestart gaat worden. Het is de bedoeling dat voor de aanvang van de vossenjacht vanaf 10.00 uur een startbewijs wordt afgehaald bij het clubhuis van de scouting.

Meldadres voor het verkrijgen van een startbewijs:

Scouting APV

Sportlaan 4

4205 HV Gorinchem

Tevens is er dan de mogelijkheid voor een bakkie koffie.

Deze startbewijzen worden verstrekt rond het moment dat de vos in de lucht gaat zodat  iedereen tegelijk vanaf die locatie gaat starten.  Heeft u de vos gevonden dan wordt daar uw aankomsttijd op genoteerd.

Omstreeks 10.45 uur zal de vos op 2 meter in de lucht worden gezet, waarna het 2 uur durende peilevenement begint.

De frequentie van de vos is 144.600 MHz

De vos zal worden opgesteld in een omtrek van 20 km rondom Gorinchem, waarbij een extra moeilijkheid is ingebakken, omdat Gorinchem in een rivierrijk gebied ligt en men dus goed op dient te letten aan welke kant van de rivier(en) de vos zal worden opgesteld.

Bij terugkomst is dat uw bewijs van deelname aan de vossenjacht en wordt naar aanleiding van de genoteerde tijden de prijzen  uitgereikt.

Na de uitreiking van de prijzen wat omstreeks 01.30 zal plaatsvinden wordt de Nieuwjaarsreceptie gehouden en is er de mogelijkheid van een onderling samenzijn wat tot 16.00 uur zal duren.

Om 11.00 uur zullen de ronde leiders van de Ronde van Gorinchem (PI4GAC) de normale (wekelijkse) ronde presenteren op 145.350 MHz, waarbij de lopende zaken zullen worden besproken  die leven in de omgeving van  Gorinchem. Voor de vossenjagers worden op deze frequentie hints en eventuele bijzonderheden doorgegeven.

Daarnaast zal er uiteraard ruim aandacht worden geschonken aan de vossenjacht en het verloop daarvan. Dit belooft dus weer een spannende ronde te worden, zowel voor de vossenjagers als voor de luisteraars.

Meld u dus in op de band of luister mee in één van onze streams op internet.

De beschikbare streams  op teamspeak zijn:

– PI4GAC :pi4gac.nl / Pass: PI4GAC
– Zendamateur.nu : ts.zendamateur.nu:9988 / GEEN wachtwoord vereist
– RFDX club: teamspeak.rfdxonline.com / Wachtwoord: RFDX2019

– ZELLO : PI4GAC-RVG

Daarnaast zal de audio stream ook worden aangeboden via de website www.rondevangorkum.nl. Druk hierbij op de knop STREAM om de livestream via YouTube te volgen.

Verdere bijzonderheden zullen via de website www.pi4gac.nl bekend worden gemaakt.

Indien de weersomstandigheden zo slecht zijn dat wij dit evenement moeten afgelasten dan wordt dat bekend gemaakt op 12 januari om 09.00 uur op frequentie 145.350MHz

Ook zal de gebruikelijke collectebus weer present zijn, dit jaar wordt deze niet gebruikt om de onkosten te dekken maar voor de sponsoring van enkele goede doelen.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige geestelijke of materiële schade welke ontstaat door deelname aan dit evenement.

————————————————————————————————————–

Wilt u eens een radio-vossenjacht doen en weet u niet waar u terecht kunt?

Kijk dan eens op de website van de VERON Vossenjacht Commissie die onder de titel ARDF Team Nederland informatie aanbiedt over vossenjagen in de breedste zin van het woord. (ARDF staat voor Amateur Radio Direction Finding)

Tevens is er een uitgebreide kalender beschikbaar waar alle vossenjachten in den lande en in het nabije gebied in Duitsland en België staan vermeld. Hier staan aankondigingen, uitslagen en andere bijzonderheden.

Er worden alleen al in Nederland jaarlijks meer dan vijftig (!!) vossenjachten georganiseerd. Ook op evenementen als het VERON Pinksterkamp en het “Drie Landen Treffen” vindt u vele vossenjachten in alle soorten en maten, voor jong en oud.

Hieronder vindt u de links naar onze website en indien u op de verzendlijst wilt komen te staan voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan kunt u een email sturen naar ardf@veron.nl (de nieuwsbrief wordt altijd in Bcc. verstuurd).

Wij hopen u te kunnen begroeten op één van de vele vossenjachten. En heeft u vragen, dan kunt u altijd terecht bij ons via ons email adres of op de Dag voor de Radio Amateur bij onze Vossenjacht stand op het Jeugdplein.

Namens de VERON Vossenjacht Cie,

Edwin Verburg PE5EDW
(lid VERON VJCie en webmaster ardf.veron.nl)
email: ardf@veron.nl